Aztek Halka Arz bekleyenler muradına erdi.
Aztek Teknoloji Ürünleri Tecim A.Ş. 10 – 11 – 12 Ağustos 2022 tarihlerinde 10,90 TL fiyat ile QNB Finansinvest liderliğinde halka arz edilecektir.
Halka arz taleplerinizi QNB Finansinvest web şube ve mobil uygulamamız üstünden hesabınıza giriş yaparak, Alım – Satım/Halka Arz menüsünden iletebilir yada temsilciniz aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.
Halka arz edilen paylara ilişkin yatırım kararının izahnamenin incelenmesi suretiyle verilmesi gerekmektedir. Söz mevzusu izahname, Kamuyu Aydınlatma Platformu www.kap.gov.tr, www.aztekteknoloji.com, www.qnbfi.com ve www.denizyatirim.com web sitelerinde duyuru edilmiştir. Payların halka arz fiyatının belirlenmesinde Ana para Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul A.Ş. herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır.
Halka Arz Edilecek Şirket Aztek Teknoloji Ürünleri Tecim A.Ş.
Ortaklık Lideri QNB Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
Halka Arz Metodu Ana para artırımı – Ortak satışı
Aracılık Yöntemi En iyi çaba aracılığı
Talep Toplama Zamanı 10-11-12 Ağustos 2022 (Çarşamba-Perşembe-Cuma)
Talep Toplama Yöntemi Durağan(durgun) fiyat ile talep toplama
Halka Arz Fiyatı 10,90 TL
Halka Arz Dağıtım Yöntemi Bireysel Yatırımcılar ve Yüksek Başvurulu Yatırımcılar için oransal dağıtım yöntemi kullanılacaktır.
Halka Arz Öncesi Ödenmiş Ana para 80.000.000 TL nominal
Ana para Artırımı 20.000.000 TL nominal
Ortak Satışı 5.000.000 TL nominal
Halka Arz Büyüklüğü (Nominal) 25.000.000 TL
Satan Ortak Hasan Hüseyin Ütebay: 2.500.000 TL
Mazlum Hüseyin Ütebay: 2.500.000 TL
Halka Açıklık Oranı %25,00
Ödenek Grupları Bireysel Yatırımcılar – %45 (3.000 tane ve altında müracaat)
Yüksek Başvurulu Yatırımcılar – %25 (3.001 tane ve üstünde müracaat)
Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar – %30
Halka Arz Gelirlerinin Kullanımı Halka arzdan elde edilecek fonun,
i) daha kuvvetli ve esnek finansman yapısına yetişebilmek amacıyla kısa vadeli ve/yada vadesi gelen mevcut kredi borçlarının azaltılması,
ii) belirli bir ürün yada hizmet geliştiren, katma kıymet yaratabilecek, bilişim, teknoloji, sıhhat, imalat, perakende alanlarında etkinlik gösteren halka açık olmayan şirketlere girişim sermayesi yatırım fonları aracılığı ile yatırım yapılması
iii) yeni tedarikçiler ile distribütörlük anlaşmaları yapılması ve mevcut tedarikçiler ile iş kapsamının genişletilmesi ile ilgili olarak işletme sermayesi ihtiyacının güçlendirilmesinde,
iv) mevcut mağazalarına ek olarak uygun şartlar oluşması durumunda öteki büyük şehirlerde açılmak suretiyle mağaza sayısının artırılması için kullanılması hedeflemektedir.