Halka Arz Tarihleri ve Halka Arz’da Satış Fiyatı Belli Oldu 12-13-14 Nisan 20 Nisan’da Borsada Eşit Dağıtım yöntemi ile halka arz olacak. 1 TL nominal değerli paylar 40,60 TL sabit fiyattan satılacak. Çoğunluk payların sahibi 70% hisse oranı ile Girişim Elektrik Sanayi (GESAN) En iyi gayret yöntemi ile Ak Yatırım liderliğinde talep toplamaktadır.
Europower şirketi mevcut sermayesi 175 milyon TL, bedelli sermaye artırımı da 45 milyon TL olacak ve yeni sermayesi 220 milyon TL’ye yükseltecek.
Sermaye artırımı sonucunda toplamda, 50 milyon TL olacak, 45 milyon TL bedelli sermaye artırımından, 5 milyon TL’si ise ortakların hisselerinin mevcut paylarından satışından gerçekleşecek. Toplamda 50 milyon Lot satışı anlamına geliyor.
- Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ halka arzda konsorsiyum lideri
- Fiyat istikrarı işlemlerinin gerçekleştirilebileceği zaman aralığı, payların borsada işlem görmeye başlamasından itibaren 15 gündür.
- Fiyat istikrarını gerçekleştirebilecek aracı kurum Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ ve aracılık yöntemi En İyi Gayret Aracılığı olacak.
- Halka arzın büyüklüğü 2.030.000.000 TL olup, ek satış ile max. 2.436.000.000 TL
- Şirketin Halka Açıklık oranı %22,73 olacak, ek satış halinde max %27,27 olacak.
- Borsadaki ismi kısaca EUPWR
- 1 TL nominal değerli paylar 40,60 TL sabit fiyattan satışa sunulacak
- Eşit dağıtım yöntemine göre halka arz pay dağıtımı yapılacaktır.
- Halka arz sonuçları, başvurunun tamamlanmasını takip eden 2 iş günü sonunda açıklanacaktır.
Europower şirketi KAP’a yaptığı açıklamada;
“Europower Şirketinin 175 milyon TL tutarındaki sermayesini 45 milyon TL artırarak 220 milyon TL’ye çıkaracağını;
Elde edilecek 45 milyonTL’lik fonun şirketin devam eden yatırımlarının sonuçlandırılması, üretim kapasitesi ve çeşitliliğin artırılması, gayrimenkul, iş makinesi. Makine, teçhizat, ekipman, taşıt alımı ve yenilemelerinde, hammadde ve yarı mamul alımı, faaliyet giderleri vb. giderler dahil olmak üzere, işletme sermayesinin güçlendirilmesinde, ARDE ve ÜRGE çalışmaları ve sonucunda çıkan ürünlerin seri imalata dönüşüm, planlanan/muhtemel yeni yatırımların gerçekleştirilmesi ve finansman ve KVB ödemelerinde kullanılmasını hedeflediğini” beyan etmiştir.